Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog

C. van Zeeland

Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-027-0, 323 blz., November 2008
Gewicht: 556 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Geschiedenis, overzicht, Tweede Wereldoorlog, joden, vernietigingskampen, Hitler

Zorgvuldig gemaakte wegwijzer Tweede Wereldoorlog

In dit boek presenteert C. van Zeeland een uitermate informatieve en zorgvuldig opgestelde wegwijzer voor de Tweede Wereldoorlog. Hij begint het boek met het einde van de Eerste Wereldoorlog, de oorlog waarin zo’n tien miljoen soldaten zijn gesneuveld.
Het boek is verdeeld in 230 stukken waarin Van Zeeland gedetailleerd en in duidelijke bewoordingen belangrijke aspecten als de joden- en zigeunervervolging, de overrompeling van Frankrijk, België en Nederland, de offensieven in Noord-Afrika, de Slag om de Atlantische Oceaan, Barbarossa, de aanval op Pearl Harbor, de slag om Stalingrad, Overlord, Market Garden en de vernietiging van Hiroshima en Nagasaki voldoende behandelt. Ook de wat minder belangrijke onderwerpen zoals de oorlogsconventies, Stalins zuiveringen, het incident bij Gleiwitz, de Slag in de Javazee, het Libertyschip, Doolittle’s bombardement van Tokio, de Duitse synthetische benzine krijgen de nodige aandacht.
Voor wie de geschiedenis niet (goed) kent, maar ook voor wie het allemaal nog eens na wil zoeken biedt Van Zeeland een uiterst leesbare handleiding over deze zo belangrijke periode.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.