Koken met Limburgs bier

Netty Engels-Geurts

gebonden: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-78407-42-3, geïllustreerd, 224 blz., October 2013
Formaat: 21.0 (h) x 16.0 (b) x 20.0 (d) cm. Gewicht: 457 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: Koken, bier, Limburg, traditie, België, Nederland

In de keuken met bier, nu in harde kaft

Wil en Netty Engels-Geurts zijn pioniers in de Limburgse keuken. Niet alleen hebben ze een enorme kennis van de culinaire geschiedenis van deze provincie, ze hebben in de loop der jaren een reeks boeken uitgebracht waarin ze deze ook vastleggen.
In dit boek hebben ze zowel traditionele gerechten met bier beschreven alsook nieuwe recepten bedacht om de heerlijke Limburgse bieren het best tot hun recht te laten komen.

Limburg is de provincie met de meeste brouwerijen. Vandaar dat er ook heel veel biervariëteiten bestaan die het koken ermee uiterst interessant en aantrekkelijk maken. Wat dunkt u van de speciale bieren van Brand, Alfa, Gulpener Bier, Hertog Jan, maar ook Lindeboom, De Leeuw Bier, De Fontein, Brouwerij Sint Jozef, Brouwerij Kerkom, Martens, Maes Alken, Abdijbrouwerij Ter Dolen en trappistenbier van de Achelse Kluis? Al deze brouwers hebben meegedaan om de beste bieren in de lekkerste gerechten te krijgen.

Koken met bier is extra lekker. Van de alcohol blijft niets over want die vervliegt.

Van hun hand verscheen eerder bij Uitgeverij TIC:
Limburg op z=n lekkerst
Vlaai en ander Limburgs gebak
Zelf brood bakken in de oven en in de broodbakmachine
Limburgs op de kaart

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.