Via sterren en zeemeerminnen

Paul Sterk

Via sterren en zeemeerminnen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-78407-39-3, 222 blz., November 2008
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 313 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: popmuziek, pelgrim, Wilco, zoektocht, Weert

Rocknovel van Paul Sterk:

Wanneer je alle houvast in het leven verliest en van binnen versteent, moet je iets doen om daarin verandering te brengen. Tenminste, zo voelt de hoofdpersoon van Via sterren en zeemeerminnen dat. Na het bijwonen van een Wilco-concert tijdens Bospop in Weert besluit deze een pelgrimage te maken in de hoop zichzelf en de greep op het leven te hervinden. In een tocht door de Verenigde Staten en onder de begeleiding van vele pop- en rocksongslevert dit een aantal verrassende ontmoetingen en ervaringen op, die nodig zijn om bij zichzelf uit te komen.

Via sterren en zeemeerminnen is een zoektocht in de vorm van een rock ‘n’ roll roadstory, waarbij heden en verleden tot één geheel versmelten en het zicht op de toekomst openen. Een verhaal over schuld, verlies en verlossing.

Uit het boek:
Natuurlijk vroegen ze wat ik ging doen, of ik een andere baan had of een verboden liefde, dat soort gebruikelijke dingen, meer uit perverse nieuwsgierigheid of leedvermaak dan uit persoonlijke betrokkenheid. Maar ik zei alleen: ik ga op zoek.

Ik mocht dan zijn vertrokken, in jouw hart was ongetwijfeld een venijnig splintertje van mij blijven steken, zoals ook jij in mij bleef hangen, hoezeer ik ook mijn best deed om je genadeloos uit te drijven.

Want de charme van deze tocht bleef dat, volgens de spelregels van het ware leven, niets met zekerheid vast lag.

Paul Sterk (Venlo, 1964) schreef met deze roman zijn debuut. Hij studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Daarna was hij langdurig werkzaam als adviseur en kwaliteitsmanager in de zorg, een sector waarin hij ook nog steeds diverse bestuurlijke functies bekleedt. Hij woont en werkt in Weert.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.