Onderneem!

Commercieel worden en jezelf blijven

J.C. van Westering

Onderneem!

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-77983-38-6, geïllustreerd, 104 blz., October 2008
Formaat: 21.6 (h) x 15.4 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

illustrator: J.C. van Westering

Onderneem!

De tijdgeest staat er bol van: de roep om je eigen keuzes te maken, je eigen verantwoordelijk- heid te nemen, je passie te volgen en in actie te komen. Kortom: om te ondernemen. Bij ondernemen denk je in de eerste plaats aan het groeiende leger mensen die voor zichzelf beginnen, een bedrijf starten of een eigen beroepspraktijk voeren. Maar de roep om te ondernemen gaat veel verder. Steeds meer bedrijven redden het niet meer met loonslaven, maar hebben ondernemende werknemers nodig: mensen die hun passie waarmaken, innoveren, op de kosten letten en hun targets halen.

Half Nederland ziet zich voor vragen gesteld als: 'Hoe ga ik ondernemen? Hoe haal ik mijn target? Hoe word ik commercieel zonder leuren en aansmeren? Kies ik voor zelfstandig en/of een baan?' De één ziet daarbij de zon en werpt zich spontaan in het diepe. De ander ziet een bui hangen omdat de omstandigheden dwingen om te ondernemen: als je baan vervalt, je subsidie wordt ingetrokken of je uitkering geschrapt. Dan is het in eerste instantie niet 'Ha, ik ga ondernemen', maar 'Oei, ik moet ondernemen.'

ONDERNEEM! is een appetizer en routeplanner: voor iedereen die zijn plezier, kunst of kunde tot uitgangspunt kiest en daarmee wil ondernemen.

'Inspirerend en concreet. Elke zin is raak. Een boek dat je in één keer uitleest en waarmee je aan de slag gaat.' - Marcel de Rooij, Directeur Twijnstra Gudde Adviseurs en managers.

'Ondernemen is als sport: je kunt winnen en verliezen. Dit boek is een nuttig hulpmiddel om te winnen en te leren van je verlies. Ik zou zeggen: geniet ervan!' - Jo Houben, directeur Kunstenaars & CO.

'Ondernemen is doen, stappen zetten; mogelijkheden zien en die verwezenlijken. De eerste stap die je nodig hebt is zicht krijgen op je eigen ondernemerschap. Na het lezen van dit boek weet je wat je als ondernemer te doen staat.' - Valentijn Ouwens, directeur executive development de Baak Management Centrum VNO-NCW.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.