Nooit meer Pindakaas

Handboek voor ouders van kinderen met een ernstige voedselallergie

Brigitte ArsCarla Schellings

Nooit meer Pindakaas

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-229-8, 192 blz., September 2008
Formaat: 22.0 (h) x 16.6 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

beschrijving

Auteurs Carla Schellings (psycholoog) en Brigitte Ars (journalist) schetsen, m.m.v. deskundigen als allergoloog Ad Jansen en het Nederlands Anafylaxis Netwerk, een compleet beeld van het dagelijks leven met een kind met voedselallergie. Beide auteurs zijn moeder van een dochter met een ernstige en mogelijk levensbedreigende allergie. Hun ervaringen én professionele kennis worden nu gebundeld in deze eerste Nederlandstalige uitgave over ernstige voedselallergie bij kinderen.
In dit boek uitgebreid aandacht voor:

De medische achtergrond over allergie in het algemeen en voedselallergie in het bijzonder. Wat is anafylaxie ? Wat is een voedselintolerantie?

De beleving van de patiënt. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de verschillende leeftijdscategorieën (van kind tot volwassene), maar ook de emotionele belasting van ouders.

Handreikingen voor het omgaan met allergieën in het dagelijkse leven. Ideeën voor het naar school gaan van een ernstig allergische kleuter of tips over (het voorbereiden van) een restaurantbezoek.

De medische, praktische en emotionele ondersteuning en hulpverlening. De op dit moment gangbare medische behandeling van ernstig allergische klachten. Ook de alternatieve behandelmethodes, waar veel patiënten met allergische klachten vragen over hebben, komen aan de orde.

Het Nederlands Anafylaxis Netwerk zegt over Nooit Meer Pindakaas:

“Niet alleen voor ouders, ook voor alle andere mensen die te maken hebben met kinderen met voedselallergie!”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.