De Kracht

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-71343-95-7, geïllustreerd, 214 blz., January 2013
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 465 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Taoisme, Jainisme, Bon Traditie, Boedhisme, Zarathustra, En-Soph, Gnosis, Soefisme, Carl Gustav Jung, BDE ervaringen, Nulpunt energie, ...

'De Kracht' is een boek van Hoop.

Toch is er een lijn die onmiskenbaar door zowel de westerse als oosterse filosofieën en religies heen loopt. Een lijn die door de meerderheid niet gezien wordt door de dagelijkse logica en het rationele denken. Waarheid is een en die is uit het verborgene als bron herkenbaar.

De Kracht is geen religieus boek, maar ik hoop dat het bij een ieder - wel of niet behorend bij welke religie of overtuiging dan ook - een weg vindt.
Geen mens wordt religieus geboren; spiritualiteit behoort echter wel vanaf de geboorte tot de dood bij ons wezen. Ik heb geprobeerd het wezen van god op een herkenbare manier tot beeltenis te brengen. Goed en kwaad is slechts een mechanisme, voorkomend uit de bron Gods. Een continu botsen van dualiteiten, die niets anders zijn dan een weg van en naar de bron. Geest die materie wordt, materie die bewustzijn verkrijgt. Bewustzijn dat vrij van materie wil zijn, terug wil naar zijn basis zonder oordeel, zonder tijd, zonder grenzen, alwetend allesomvattend. Ondanks mijn eigen tekortkomingen en alle beperkingen van het geschreven woord probeer ik een beeld te scheppen van de krachten waarin wij GOD kunnen herkennen, zowel in onszelf als in dat wat ons omringt.

Hopelijk bevat dit boek een aanvulling op uw eigen gedachten. Hopelijk geeft het u steun bij het vinden naar de gangbare logica waarop u doorgaans geen directe antwoorden vindt, maar waarnaar u toch een religieus of spiritueel verlangen hebt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.