De aarde roept...

Ontdek de natuur als bron van inzicht en heling

Gerwine Wuring

De aarde roept...

ingenaaid: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77408-60-5, geïllustreerd, 144 blz., November 2008
Formaat: 21.0 (h) x 21.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: A3 Boeken

illustrator: Marielle van Dop

trefwoorden: natuur, spiritualiteit, deep ecology, natuurbeleving

beschrijving

De natuur leeft ons wijze levenslessen voor. Deze onuitputtelijke bron van inzicht en heling staat eenieder ter beschikking. Helaas weten velen haar vaak niet meer te vinden, omdat we tegenwoordig op afstand van de natuur leven. Met ‘De aarde roept…’ laat Gerwine Wuring zien hoe je weer in contact met de natuur kunt komen om te ervaren wat dit voor je betekent. Zij heeft hiervoor een vijf-stappenplan ontwikkeld: Stap 1 Aarden en gronden. Stap 2 Openen en gewaarworden. Stap 3 Uitwisselen en inzien. Stap 4 Afronden en bedanken en Stap 5 Afsluiten en doorgaan. Je kunt je ook al bladerend laten inspireren door de vele oefeningen en handreikingen, en de foto’s van Marielle van Dop e.a.

‘Leven alsof de natuur er toe doet’ is een oproep uit de deep ecology beweging, die Gerwine zeer aan het hart gaat: “In die keuze ligt onze verantwoordelijkheid - in het diepe besef van onze eigen natuur, onze eigen natuurlijkheid en verbondenheid met de natuur, de aarde, de wereld om ons heen. Een besef dat ligt verscholen in de wereld ín onszelf, in onze e-moties, dat wat ons beweegt. Met dit boek wil ik iedereen oproepen om jezelf en de ander iedere keer opnieuw te bevragen op je eigenlijke drijfveren en motieven. Om zo bij de bron van liefde voor de aarde, de mensheid en de natuur te komen en te kunnen groeien van ons egoïstisch zelf naar een ecologisch zelf.”

Meer teksten en voorbeelden:

Inspirerend, adwisselend, duidelijke opbouwIn dit boek vertelt de schrijfster over haar eigen band met de aarde. Het is... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.