Het fortuin van Matilda Turpin

Alvaro Pombo

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-74622-64-6, 463 blz., October 2008
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) cm. Gewicht: 600 gram.

vertaald door: Frans Oosterholt

trefwoorden: Spaanse Bibliotheek, vertaalde spaanse roman

beschrijving

Na de eerste dertien gelukkige jaren van haar huwelijk met hoog­leraar Filosofie Juan Campos treedt Matilda Turpin in de voetsporen van haar Engelse vader en ontpopt zich weldra als een natuur­talent in de wereld van de haute finance. Als ze op het hoogtepunt van haar carrière plotseling komt te overlijden, wordt duidelijk dat haar echtgenoot jarenlang in haar slipstream heeft gefladderd. Was ­Matilda bij leven een stralende ster voor haar man en hun drie kinderen, na haar dood verandert ze in een zwart gat dat haar vrienden en haar kroost dreigt te verzwelgen. Juan raakt in moreel opzicht steeds verder uit koers. En aldus wordt de lezer getuige van de spectaculaire coming out van een sater die zijn schoondochter verleidt om haar tot zijn huis­slavin te maken.

Álvaro Pombo (Santander, 1939) voert in 'Het fortuin van Matilda Turpin' zijn psicología-ficción naar nieuwe hoogten. Met meesterhand schildert hij een ontluisterend en adem­benemend portret van een egoïstische oude bok, een sadis­tische satraap die niet terugdeinst voor het maken van slachtoffers.

'Het fortuin van Matilda Turpin' is bekroond met de ­Premio ­Planeta, de grootste literaire prijs in het Spaanse taalgebied.

‘Na zo’n tien romans valt de vooraanstaande plaats van Pombo als een van de allerbeste Spaanse schrijvers van dit moment niet meer te loochenen.’ Ger Groot in NRC Handelsblad

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.