Wat doe je daar nu eigenlijk?

Fragmenten van humanistische geestelijke verzorging in een verpleeghuis

Sonja 't Hart-Hartog

Wat doe je daar nu eigenlijk?

paperback/ gebrocheerd: € 13.40

ISBN: 978-90-77024-29-4, geïllustreerd, 80 blz., October 2008
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 137 gram.

e-Boek (ePub): € 4.95

ISBN: 978-90-77024-71-3, geïllustreerd, October 2008

trefwoorden: humanistische geestelijke verzorging, humanistische raadslieden, verpleeghuiszorg

Humanistische geestelijke verzorging

'Wat doe je daar nu eigenlijk?' van Sonja ’t Hart-Hartog is een bijzonder boekje over een bijzonder beroep: humanistische geestelijke verzorging in de ouderenzorg. In een aantal fragmenten schetst de auteur alledaagse momenten van begeleiding van bewoners en patiënten. Geen zwaarwegende beschouwingen over kommer en kwel, geen theoretische uitweidingen over het belang van geestelijke begeleiding.

Sonja ’t Hart verstaat de kunst om de lezer mee te nemen in de wereld van het verpleeghuis, aan de hand van lichtvoetige beschrijvingen die gekenmerkt worden door eenvoud en directheid. Wat we tegenkomen is ontroering en humor. We worden geconfronteerd met het leed én de draagkracht van mensen. En we zien hoe de zinervaring is ingebed in alledaagse gebeurtenissen en interacties. Wat doe je daar nu eigenlijk? laat de menselijke kanten zien van de wereld van het verpleeghuis en getuigt – zonder te betogen – van de kracht van liefdevolle toewijding en medemenselijkheid.

Meer teksten en voorbeelden:

Lovende bespreking NBD | BiblionDertien levensechte schetsen die samen een haarscherp beeld geven van humanistisch... lees de hele tekst

Inkijkexemplaar...

... of leen het bij de online bibliotheek van

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.