Onder ons gezegd

Portret van de Utrechtse wijk Oog in Al

Janny Ruardy

Onder ons gezegd

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-78019-13-8, geïllustreerd, 160 blz., November 2009 UITVERKOCHT!

co-auteur: Gerdie Snellers

fotografie: Kees Rutten

trefwoorden: Utrecht Oranjevereniging Wijkvereniging

Oog in Al - portret van een Utrechtse wijk

Een nieuwe wijk in een buitengebied. Dat was Oog in Al in de jaren twintig. Ooit bedoeld als een wijk om de beter gesitueerden vor de stad te behouden, werd het een buurt voor de gegoede middenstand.

"Onder ons gezegd, portret van de Utrechtse wijk Oog in Al" schetst in woord en beeld de geschiedenis van deze wijk. Tot in de jaren vijftig was het een plek waar je niet wilde wonen: te ver van de Utrechtse binnenstad.

Typerend voor de bewoners van Oog in Al was dan ook het wij-op-ons-eilandgevoel en daarmee het gesloten karakter. Vanaf de jaren negentig veranderde dit. Er kwam een nieuwe lichting mensen, veelal met kinderen. Nu is Oog in Al een gewilde wijk om in te wonen.

In "Onder ons gezegd" vertellen (oud-)bewoners hun geschiedenis: onder andere komen de huidige wethouder Cees van Eijk, de schaatser Jochem Uyttenhage en mevrouw Bep Gezang aan het woord. Zij moest met man en kinderen onderduiken en keerde als een van de weinige gezinnen in Oog in Al terug.

Onder ons gezegd, portret van de Utrechtse wijk Oog in Al is geschreven door Janny Ruardy, Gerdie Snellers e.a., bevat in 160 pagina's vele tientallen foto's en is uitgevoerd in full color.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.