Edmund Husserl

Denken zonder oordelen

Verana Mayer

Edmund Husserl

paperback/ gebrocheerd: € 7.50 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 27.50.

ISBN: 978-90-79133-05-5, geïllustreerd, 316 blz., January 2021
Formaat: 22.5 (h) x 15.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 520 gram.

beschrijving

Edmund Husserl (1859-1938) is de founding father van de fenomenologie. Zijn motto Zurück zu den Sachen selbst vraagt om een neutraal en onbevangen verstand. De fenomenologische methode is, van filosofie tot natuurkunde, theoretisch bruikbaar en binnen de domeinen van bijvoorbeeld pedagogiek en psychiatrie ook praktisch inzetbaar.

Dr. Verena Mayer schetst eerst een compleet en systematisch overzicht van Husserl’s denkbeelden en werk. Daarna volgen de bijlagen die zijn methode belichten vanuit verschillende disciplines. Begeleidende artikelen en uitleg van niet-alledaagse woorden begrippen verhelderen de fenomenologische methoden en laten zien dat veel van ons handelen eigenlijk al fenomenologisch te noemen is, ondanks de zekere afschrikwekkende werking van woord dat in de oudere woordenboeken terug te vinden is onder het lemma 'phænomenologie'. Er is ruim aandacht voor de ontwikkelingen binnen de psychiatrie die door de fenomenologische inzet van H.C. Rümke c.s. een theoretische basis kreeg. De bijlage 'Damiaan Denys & psychiatrie' sluit aan bij de hedendaagse reflecties op de haperende zorg en wijst naar het fenomenologische motto: Terug naar de dingen zelf.

Meer teksten en voorbeelden:

Die Welt | Johanna Schmeller | 25-04-2009"Die Auseinandersetzung mit dem peinlich sauber formulierten Quer- und Neudenker,... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.