De beschermheilige van zwangere meisjes

Ursula Hegi

De beschermheilige van zwangere meisjes

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-78-9, 272 blz., January 2021
Formaat: 23.1 (h) x 15.2 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 469 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Ine Willems

beschrijving

In de zomer van 1878 strijkt Circus Ludwig, tot grote vreugde van de lokale bevolking, neer op het Duitse eiland Nordstrand. De meisjes van het Sinte-Margarethahuis voor zwangere meisjes haasten zich samen met de nonnen die voor hen zorgen naar de voorstelling. Maar dan eist een vloedgolf vanuit de Noordzee – zoals eens in de honderd jaar voorkomt – met brullend geweld drie kleine kinderen op.
Er waren die dag drie moeders op het strand: Lotte, die haar kinderen verliest; Sabine, naaister bij het circus, die samen met haar geestelijk gehandicapte dochter de tragedie ziet gebeuren; en Tilli, zelf nog een kind, die later die dag in het tehuis haar baby ter wereld brengt. De drie vrouwen gaan meer voor elkaar betekenen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.
De beschermheilige van zwangere meisjes is een hartverscheurend mooi verhaal over moederschap en over hoe vrouwen elkaar overeind houden als de grond onder hun voeten wordt weggeslagen.Met De beschermheilige van zwangere meisjes tekent Ursula Hegi op meesterlijke wijze een hartverscheurend mooi portret van huwelijk en moederschap, en van hoe vrouwen elkaar overeind houden als de grond onder hun voeten wordt weggeslagen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.