Meesterdief

Wilson Boldewijn

Meesterdief

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-749-4, 288 blz., December 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 413 gram.

Uitgever: Just Publishers

editie: In deze herziene editie zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Met opzienbarende onthullingen!

beschrijving

Octave ‘Okkie’ Durham groeit op als zoon van een Brabantse moeder en een Surinaamse vader. Door de activiteiten van zijn vader, een drugsdealer op de Amsterdamse wallen, en het leven in een volksbuurt is Okkie al vroeg streetwise.
Hij pleegt honderden winkeldiefstallen. Al snel verlegt hij zijn terrein naar insluipingen bij bedrijven. Collega-inbrekers roemen Okkie om zijn grondige voorbereiding en technische kennis.

Dankzij een vlotte babbel en enorme hoeveelheden geld wordt Okkie in no time een populaire verschijning in het Amsterdamse uitgaanscircuit. Hij kent veel beruchte ‘jongens’ waarvan sommigen gewelddadig aan hun einde komen.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen pleegt Okkie een aantal spectaculaire bankroven. Keer op keer staat justitie machteloos. Zijn inbraak bij het Van Gogh Museum is wereldnieuws. Okkie vlucht naar Spanje en duikt onder bij vrienden (waaronder BN’ers). Uiteindelijk loopt hij tegen de lamp.
Okkie: ‘gebruik nooit geweld, zorg voor een nette vluchtauto en eenmaal betrapt, blijf rustig en gebruik je koppie! Als ik aan een vreemde vertel wat ik in mijn leven heb meegemaakt zie je in hun ogen dat het allemaal niet te bevatten is.’
Journalist Wilson Boldewijn (1975) is anchorman bij Telegraaf VNDG, het online videoplatform van De Telegraaf. Hij schreef ook Big Mike over de wereldberoemde vechtsporttrainer Micke Passenier.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.