Libellen in Overijssel

gebonden: € 25.00 Tijdelijke prijs tot 30-9-2021, daarna € 34.95.: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-773-9, 348 blz., November 2020
Formaat: 29.8 (h) x 29.7 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 2388 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

beschrijving

Overijssel is een libellenrijke provincie. De meeste van in Nederland voorkomende soorten zijn er te vinden. Niet voor niets trekt Overijssel jaarlijks een groot publiek van in libellen geïnteresseerden uit het hele land. In deze rijkelijk met briljante foto’s geïllustreerde uitgave worden alle in de ‘tuin van Nederland’ voorkomende libellensoorten voor het voetlicht gebracht en beschreven.

Aan de hand van verspreidingskaarten is te zien waar ze voorkomen. Het uitgangspunt is om de lezer te verlokken naar buiten te gaan, de libellen op te zoeken en ervan te genieten. Vandaar dat er speciale libellenroutes worden gepresenteerd waarlangs al dat moois te vinden is.

- voor beginnende en gevorderde libellenliefhebbers
- verspreidingskaarten en briljante foto's
- speciale libellenroutes om de soorten te ontdekken

Gabi Milder-Mulderij zocht dagenlang naar beestjes in de vijver van haar ouders en maakte hiervan haar werk. Ze is mede-eigenaar van Bureau Biota ecologisch advies & educatie.

Martijn Bunskoek (1981) is ecoloog met een bijzondere belangstelling voor libellen. Hij bestiert Bunskoek Natuurlijk, gericht op veldonderzoek en advies.

Evert Ruiter (MA) voormalig musicus, muziek- docent en nu veldbioloog is eigenaar van Alcedo Natuurprojecten.

Alex Huizinga (1960) heeft een passie voor natuur en fotografie en struint al jaren door Overijssel om libellen te fotograferen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.