De gouden eikel

De zoete smaak van het anders leven

Raphael Kuipers

De gouden eikel

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-045-4, 342 blz., August 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Reizen, cannabis, ondernemerschap, spiritualiteit, boerderij, sjamanenfestival

Reizende ondernemer vindt zichzelf na lange tocht

Raphael Kuipers vertelt in deze zinderende autobiografie hoe zijn pad hem gevoerd heeft langs ravijnen en klippen, soms zwevend door de lucht, soms spartelend in onmacht. Het is een zoektocht naar zijn ware zelf, de bron van zijn bestaan, de toppen van zijn kunnen.
Het verhaal begint met de opening van café Allez in Heerlen. Als cafébaas maakt hij een turbulente tijd door met klanten met losse handjes, de schrik van Heerlen, de vele blowers, maar ook de machtige feesten, de heerlijke voldoening van eigen baas zijn, de zoete smaak van het succes. Hij verkoopt het café en maakt een reis door Zuid-Amerika. Bij terugkomst opent hij een winkel in handgemaakte cadeauartikelen, waar hij wereldwijd voor inkoopt. Uiteindelijk volgt hij zijn hart en koopt een boerderij, waar hij festivals en workshops organiseert, ezels fokt en gasten ontvangt.
Openhartig vertelt hij over zijn (onmogelijke) liefdes, de doem van de verslaving, de eenzaamheid, het in zijn eentje opvoeden van zijn dochter Wapitie. Uiteindelijk komt hij er na een lange en diepgaande spirituele zoektocht achter wat zijn kracht is: hij is een inspirator.
Het boek is uitermate inspirerend voor allen die op weg zijn. Raphael raakt het hart door zich helemaal bloot te geven en te laten zien, hoe intens hij leeft. Bijzonder boeiend.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.