De holle boom

Leo Lanser

De holle boom

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-982-9, 257 blz., December 2020
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 294 gram.

trefwoorden: leo lanser internaat

De holle boom

‘De Holle Boom’ vertelt het verhaal van een jongen die op negenjarige leeftijd naar het internaat gaat. Afgesneden van thuis moet hij daar genezen van astma. Maar de ‘ooms’ en ‘tantes’ kunnen zijn ouders niet vervangen. Om te overleven keert hij noodgedwongen terug naar huis.

Wanneer hij vier jaar later opnieuw naar het internaat moet, ontdekt hij daar dat de ‘ooms’ en ‘tantes’ hem een ander soort liefde willen bieden. Van ‘oom Rob’ mag hij een radio lenen, tegen zekere betaling. Met leidster Ester krijgt hij een intieme, erotische liefdesband, die wederzijds is. Er ontstaat een voelbare spanning tussen de liefde en de wet.

Ondertussen moet hij zich invechten in de jongensgroep, waar het recht van de sterkste geldt. Een wereld van overleven, hunkeren, ontdekken, met voor sommigen een fatale afloop.

‘De Holle Boom’ laat zien hoe het is om volwassen te worden in de verwarrende wereld van een internaat. De lezer kan niet buiten blijven staan, maar gaat mee naar binnen, het hek door, naar de kamers en zalen van Boschzicht.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.