Zeezout, een geschenk van Poseidon

Lilian de GraafPaul de Graaf

Zeezout, een geschenk van Poseidon

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-035-5, geïllustreerd, 160 blz., August 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Zeezout, gezondheid, levensgenieten, duurzaam

Betekenis van zeezout en praktische toepassing

Volgens de Helleense mythologie was zout een geschenk van Poseidon Pontokrator, de god van de zee en heerser over alles wat erin leeft. In de klassieke Helleense gemeenschap werd het zout vereerd als “de Ziel van het Universum”. Zout werd beschouwd als een zegen voor de mensheid. Het symboliseerde kennis, wijsheid en langdurige vriendschap. Het gebruik van zout is bekend sinds het begin van de civilisatie. Zout was niet alleen een van de belangrijkste producten voor het conserveren van voedsel, maar werd ook toegepast als een belangrijk ingrediënt voor vele gezondheidstherapieën.
Zout is vitaal is voor het leven, omdat het al de mineralen en sporenelementen bevat, noodzakelijk voor de mens zowel als het dier. Toch wordt zout in de huidige gezondheidszorg min of meer negatief behandeld en veelal beschouwd als schadelijk voor de gezondheid. Dat komt, omdat vaak uitgegaan wordt van industriezout, de mens juist zeezout nodig heeft, bestaand uit kristallen gevormd door de natuur. Wat is er veranderd in al die jaren dat het zout nu slecht zou zijn voor de gezondheid? Wat verstaan we eigenlijk onder zout? Is zout hetzelfde als zeezout? Deze vragen hebben geleid tot het onderzoek van Paul en Lilian de Graaf naar zeezout in al zijn aspecten, om te ontdekken wat zout of zeezout betekent voor de gezondheid. Zij wilden niet alleen de geschiedenis leren kennen, maar ook meer weten over het zo belangrijke praktische gebruik in het dagelijks leven.
Dit boek laat de lezers daadwerkelijk meeleven in het onderzoek van de schrijvers om te komen tot een eerlijke onthulling van de vele mysteries rond het zout en het zeezout.
Bovendien bevat een unieke fotoreportage van de creatie van het zeezout. Het boek is vlot geschreven en uiterst informatief. Een must voor wie aan zijn gezondheid wil werken.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.