Jacht op de diamanten

Cor van Nieuwenhoven

Jacht op de diamanten

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8954-036-2, 222 blz., August 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Spanning, achtervolging, Thailand, opa en kleindochter, heldin

Spannende jeugdroman over zoektocht naar diamanten

Op een avond, als Evelien huiswerk zit te maken, komt haar opa Cor, die ze altijd Ocee noemt, bij haar ouders op bezoek. Op zich niks bijzonders, dat doet hij wel vaker. Maar nu hoort ze een paar keer haar naam noemen. Haar ouders spreken een paar keer hun bezorgdheid uit, dat hoort ze ook. Plotseling roept hij haar en zegt dat hij iets wil vertellen waar ze met niemand over mag praten: “Houd je maar vast. Over drie weken ga je met me mee naar Thailand.”
Wat ze daar precies gaan doen is eerst niet duidelijk. De laatste jaren doet hij dingen die altijd met een zekere geheimzinnigheid omringd zijn. Dan is hij plotseling vertrokken en zit hij ergens in het buitenland. Waar? Ze is er nooit achter gekomen en hij wil er niet over spreken. Over Thailand wil hij alleen kwijt, dat ze op zoek gaan naar gestolen voorwerpen.
De reis begint al meteen heel spannend. Ze wordt in de gaten gehouden worden door een man die Ocee herkent als de Danser. En zo ongevaarlijk als Ocee haar wilde laten geloven dat hun zoektocht zou zijn is deze zeker niet! Samen met twee politiemensen maken zij jacht op een partij gestolen diamanten. Met de slanke en talentvolle Joey, een bijzonder knappe agente, kan Evelien meteen al goed opschieten. En de onweerstaanbare Artid brengt haar het hoofd behoorlijk op hol.
Dan volgt het ene spannende avontuur na het andere. Evelien heeft het er soms heel moeilijk mee, maar slaat zich er dapper doorheen. Haar bezorgde opa is apetrots op haar, als ze de sleutel tot het mysterie vindt.
Een vlotgeschreven en spannend verhaal, vol humor en met flitsende dialogen, voor jongeren van 12 tot 18.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.