Massamoord in Malmedy

De Kampfgruppe Peiper in de Ardennen

Gerd J.G. Cuppens

Massamoord in Malmedy

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77895-48-1, 160 blz., January 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Malmedy, Kampfgruppe Peiper

beschrijving

In Baugnez bij Malmedy in de Belgische Ardennen zou op de tweede dag van het Ardennenoffensief – 17 december 1944 – de Duitse gevechtsgroep Peiper een grote groep Amerikaanse krijgsgevangenen genadeloos hebben geëxecuteerd. Deze schokkende gebeurtenis wekte grote beroering.

Ruim 10 jaar lang onderzocht de Belgische historicus Cuppens deze massamoord diepgravend en uitvoerig. In Massamoord in de Ardennen doet hij hiervan verslag. Zijn conclusies wijken zeer af van datgene wat vele jaren lang beweerd en geschreven is.

Cuppens baseerde zich op bewijsmateriaal, geleverd door de Militaire Academie West-Point, door de Amerikaanse Senaat, door Belgische getuigen en door veteranen van verscheidene Ardense verzetsgroepen. Voor zijn onderzoek spoorde hij talloze Amerikaanse en Duitse veteranen op en sprak zeer uitvoerig met hen.

De waarheid over Baugnez is nu vastgelegd. Cuppens’ onderzoek is een fascinerend dossier over een aangrijpende episode in het Ardennenoffensief. Met ruim 225 authentieke foto’s, waarvan vele voor de eerste maal worden gepubliceerd. Met 20 kaarten en tekeningen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.