Code: Crispr

Andreas Rood

Code: Crispr

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-285-8, 357 blz., November 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 563 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, misdaad, DNA-manipulatie, beïnvloeding, ontdekking, vakbladen, ontvoering, Azië, avonturen

Spannende roman over DNA-manipulatie

'Haar vermoeden dat er iemand geïnteresseerd was in haar vrijetijdsonderzoek en stiekem in haar notities aan het snuffelen was, werd bevestigd. Maar wie kon dat zijn en met wie kon ze daarover praten?
En dan nog … voor de werkelijke resultaten moest je in haar computer zijn. Dáár kon niemand bij.'

Louise Siever, neurowetenschapper, doet bij toeval een ontdekking die de basis is van een weg om menselijk handelen te beïnvloeden via DNA-manipulatie. Aanvankelijk is er voor deze ontdekking in de vakbladen weinig interesse, het wordt niet serieus genomen. Ook op haar werk zijn ze niet onder de indruk, maar ze krijgt wel toestemming om het in haar vrije tijd verder uit te werken.
Gaandeweg blijkt echter, dat er op de achtergrond toch stiekem iemand met haar meekijkt. En als ze op een avond haar eigen laboratorium niet in mag, wordt haar wantrouwen zo sterk, dat ze de politie inschakelt. Die kan niet voorkomen dat Louise wordt ontvoerd en onder dwang haar werk ver weg, op een onbekende plek in Azië, moet voortzetten. Het leidt tot een reeks bijzondere avonturen.

Dit boek is aan de fantasie van Andreas Rood ontsproten. Maar gezien de ontwikkelingen op het gebied van de aanpassing van het DNA van gewassen, waar dit jaar nog een Nobelprijs voor is uitgereikt, zou het zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.