Wrede straten

Wandelingen door moorddadig Amsterdam

Eric Slot

Wrede straten

gebonden: € 18.95

ISBN: 978-90-77895-35-1, 275 blz., May 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Amsterdam, moord,

beschrijving

Een ongebruikelijke wandelgids en een criminologisch handboek in één, verantwoord van kaft tot kaft, maar nergens saai of gewichtig. In Wrede straten van Amsterdam voert misdaadjournalist Eric Slot de lezer in vijf wandelingen mee langs straten, bruggen, pleinen en panden die de afgelopen eeuw stille getuigen waren van liquidaties, uit de hand gelopen caféruzies, crimes passionels, moorden op hoeren of gepleegd door schandknapen, straatroven met dodelijke afloop en moorden waarvan het motief wel voor immer onbekend zal blijven.
In het tweede deel van het boek worden alle moorden geanalyseerd die werden gepleegd van 1960 t/m nu: ruim duizend, met nog meer slachtoffers. Wie vermoordt wie, waar, waarom en waarmee? Waarom kloppen de officiële cijfers niet? Wordt de binnenstad steeds gevaarlijker, of worden daar juist steeds minder moorden gepleegd en zijn er stadsdelen waar je ’s avonds niet meer over straat kan? Waar vinden de meeste liquidaties plaats? Welke bevolkingsgroep heeft een voorkeur voor het mes, welke voor een vuurwapen en waar wordt meer dan elders gewurgd? Welk type moord wordt opgelost, welk slechts in geringe mate?

Eric Slot is de auteur van De dood van een onderduiker. Louis van Gasteren en de waarheid (2006), de reconstructie van een moord uit 1943. In 2007 verscheen van zijn hand De vergeten geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.