Risicofactor: Gangstergirl

L. van der Wels

Risicofactor: Gangstergirl

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-77895-47-4, 284 blz., October 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Klaas Bruinsma, polderpenoze, Mabel Wisse Smit

beschrijving

In 1989 kwam Mabel Wisse Smit in het leven van Klaas Bruinsma. Het is toeval dat mijn bezoek aan Nederland samenvalt met het moment waarop zij in opspraak komt. Ik ken haar van vroeger, onder omstandigheden waar zij nu niet meer aan herinnerd wil worden. Het is niet te geloven dat zij op het punt staat tot het Koningshuis toe te treden. Hoe denkt ze haar verleden te kunnen verzwijgen? Heb ik dan niet met eigen ogen gezien hoe ze met Klaas optrok en hem inpalmde? Vroeg of laat komt de wereld toch te weten wat er precies is gebeurd…

Risicofactor: gangster girl is een fascinerende faction-thriller waarin Liesbeth van der Wels maffiabaas Klaas Bruinsma doet herleven. Hoofdpersoon Chantal Noten is achttien als zij in 1980 bevriend raakt met Bruinsma. Tot zijn gewelddadige dood in 1991 maakt zij deel uit van zijn criminele entourage. Ze is getuige van megadeals waarbij voor tienduizenden kilo’s hasj worden verscheept. Ze maakt liquidaties mee. En ze is er ook bij wanneer Mabel Wisse Smit in het leven van Bruinsma komt. Ruim tien jaar later ziet Chantal kans wraak te nemen op de vrouw die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vriend. Dit alles leidt tot een bloedstollende ontknoping.

Deze faction-thriller lost de vele mysteries op die tot op deze dag voortbestaan over Klaas Bruinsma. Hoe kon zijn eens zo machtige imperium instorten? Welke omstandigheden leidden tot zijn dood? En wat was de fatale rol die Mabel Wisse Smit daarbij speelde? Liesbeth van der Wels beschrijft hoe het echt gegaan kan zijn. Zij ontpopt zich daarbij als een expert op het gebied van polder penose en Klaas Bruinsma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.