Onderstroomboven Magazine 12.0

Collectief Onderstroomboven

Onderstroomboven Magazine 12.0

paperback/ gebrocheerd: € 9.50

ISBN: 978-94-92079-43-5, geïllustreerd, 50 blz., October 2020
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 120 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-94-92079-44-2, geïllustreerd, 54 blz., October 2020

Uitgever: Boekencoöperatie

redactie: Ernst du Pon; Gabriel van Hoften; Gerbrand Muller; Sarah Morton; Sasha Tieman

trefwoorden: Verhalende beelden Opiniestukken en reacties Korte verhalen Boekpresentaties Boekbesprekingen Poëzie en Haiku Interview Galerij ...

beschrijving

Dit Onderstroomboven Magazine 12.0 is het tweede nummer dat de herrezen Boekencoöperatie dit jaar uitbrengt. Mario Withoud, die we gevraagd hadden als hoofdredacteur, heeft laten weten dat deze (onbetaalde) bijbaan teveel werkdruk oplevert en dat zijn andere werk daaronder lijdt. De redactie, inmiddels uitgebreid met Gabriel van Hoften, beeldend kunstenares, heeft daarom dit nummer zonder hoofdredacteur collectief samengesteld uit ingezonden bijdragen en eigen artikelen cq beeldend werk.
Dankzij onze nieuwe redactiesecretaris Valal du Pon begint er lijn te komen in het redactiewerk en dankzij de onbetaalbare adviezen van onze redactie-adviseur Gerbrand Muller beginnen we in de buurt te komen van een consistente kwaliteit.

De eerste tien nummers van dit magazine hadden elk een geheel aparte opmaak en formaat. Vanaf nummer 11.0 hebben we besloten het A4 formaat te handhaven, de omslag herkenbaar te houden evenals de opmaak van het binnenwerk.
Met continuïteit van de vorm en consistentie van de inhoud willen we de ambitie waar maken om ons als literair tijdschrift “op de kaart te zetten”, zoals dat heet.

Het aanmeten van het bijvoegsel “literair” kan aanleiding geven tot de schijn van een elitaire of zelfs arrogante opstelling. Wij hanteren het woord liever als een aanduiding van de inhoud van dit tijdschrift. Dus toetsen wij ook opiniestukken op literaire (goed geschreven) kwaliteit. Zelfs de beelden die wij plaatsen hebben een literaire inslag, hebben iets te vertellen. Als cartoons. Nu is dat geen Nederlands woord, maar de vertaling “spotprent” is wat te beperkt. “Verhalend beeld” komt meer in de buurt van wat wij graag zien: een tekening of schildering “die meer zegt dan 1000 woorden kunnen”.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveVan de uitgever
Gedicht van Sjaak Vrugt
Tekening van Anna Rudolf
Het leest... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.