Geboren, niet gemaakt

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6369-109-3, geïllustreerd, 240 blz., October 2020
Formaat: 22.0 (h) x 15.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 428 gram.

redacteur: Theo Boer; Elise van Hoek; Dick Mul

trefwoorden: ethiek medische ethiek zorgethiek zwangerschap abortus abortuswet wet Afbreking Zwangerschp IVFembryo prenatale diagnostiek prenatale geneeskunde ...

beschrijving

Nederland kent een breed geaccepteerde praktijk van abortus en vruchtbaarheidstechnieken. Wie niet spontaan zwanger kan worden, kan een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, wie ongewenst zwanger is kan naar een abortuskliniek, en wie vreest voor een genetische aandoening kan de vrucht laten testen. Vanuit wetenschappelijke hoek wordt ervoor gepleit om nog meer mogelijk te maken, zoals het kweken van embryo’s en ingrijpen in het DNA van embryo’s.
Een open, maatschappelijk gesprek over de voors en tegens van deze technieken is van groot belang. Op grond waarvan bepalen we welk ongeboren leven beschermwaardig is en welk niet? Is genetische modificatie bij mensen wenselijk? Moeten we keuzen hierover aan individuen overlaten of hebben overheid en samenleving hier ook nog een regulerende en beschermende functie?
Deze bundel is bedoeld om het debat hierover te stimuleren en om mensen te helpen hierin hun keuzen te bepalen. Hij biedt een overzicht van de actuele wetenschappelijke, medische en juridische praktijk en blikt vooruit op nieuwe ontwikkelingen. Geïnspireerd door een christelijke levensvisie pleit de redactie van deze bundel, bestaande uit Theo Boer, Elise van Hoek en Dick Mul, voor een ‘ethiek van voorzichtigheid’.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.