De correspondentie van Desiderius Erasmus dl.21

Register van correspondenten. Register van persoonsnamen.

Desiderius Erasmus

De correspondentie van Desiderius Erasmus dl.21

gebonden: € 42.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-542-1, 172 blz., October 2020
Formaat: 24.8 (h) x 16.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 497 gram.

beschrijving

Deel 21 bevat alle registers in de delen 1-20 van de Correspondentie van Desiderius Erasmus.

Het register van correspondenten bevat de namen van de afzenders en de ontvangers van alle brieven uit de reeks, met verwijzingen naar de delen van de reeks en de briefnummers. De correspondenten worden aangeduid zoals ze in het register van persoonsnamen staan vermeld; in de afzonderlijke brieven en delen kunnen diverse naamsvarianten zijn gebruikt.

Het register van persoonsnamen bevat alle persoonsnamen die in de correspondentie van Erasmus voorkomen, met verwijzingen naar de delen van de reeks. Het register heeft betrekking op personen (met inbegrip van personages uit de mythologie en literatuur) die in de brieven zelf worden genoemd of aangeduid. De personen zijn zoveel mogelijk gerangschikt op hun achternaam, met uitzondering van regerende vorsten en pausen. Voor personen uit de oudheid of de middeleeuwen geldt vaak een afwijkend gebruik. Cursief gezette cijfers verwijzen naar de nummers van brieven.

Het register van persoonsnamen in deel 20 bevat een vervolledigd en gecorrigeerd overzicht van persoonsnamen genoemd in de brieven in deel 20 van de reeks.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.