Shang Han Lun

een boek over schade door koude

Guus Martens

Shang Han Lun

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-048-3, 228 blz., April 2008
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: Boekenplan

co-auteur: Zhang Zhong-Jing

trefwoorden: Chinese geneeskunde acupunctuur

beschrijving

De Shang Han Lun daagt uit om te leren observeren. In het westen wordt een student geneeskunde geleerd ziekteverschijnselen in een vastomlijnd ziektebeeld onder te brengen. In de Shang Han Lun leren we dat elke individuele zieke zijn eigen ziektebeeld heeft. Ziektebehandeling is gericht op het herstellen van de energetische bewegingen, die met name door koude en wind uit hun evenwicht zijn geraakt. Naast andere methoden wordt bij het herstel voornamelijk van kruiden en hun samenstellingen gebruik gemaakt. Deze achttienhonderd jaar oude prescripties vormen nog steeds de basis voor de tegenwoordige Chinese kruidengeneeskunde.

Deze eerste Nederlandse uitgave van de Shang Han Lun heeft geen andere pretentie dan alleen een vertaling voor te leggen. Naast de Ling Shu, Su Wen en Nan Jing wordt de Shang Han Lun als een van de vier basisboeken voor alle geïnteresseerden in de Chinese geneeskunde beschouwd.

Meer teksten en voorbeelden:

opmerkingen van de auteurDeze eerste Nederlandse uitgave van de Shang Han Lun heeft geen andere pretentie... lees de hele tekstover de schrijver(s)Guus Martens is acupuncturist. Hij schreef vanuit die optiek onder meer boeken... lees de hele tekstOude voorwoord'Ik had aanvankelijk een grote familie, die meer dan tweehonderd leden telde.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.