Moederhart vol rouw en liefde

Voortleven na de zelfdoding van mijn enig kind

Elsbeth Kuysters

Moederhart vol rouw en liefde

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-264-3, 235 blz., September 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: waargebeurd, zelfdoding, enig kind, rouw, handreiking, ondersteuning

Rouw en ondersteuning na zelfdoding van dochter

'Sterven is afscheid nemen, achterlaten en achtergelaten worden.
Ik zou wensen dat dit boek bij heel veel mensen binnen mag komen: ouders, dierbaren en vrienden die afscheid hebben moeten nemen van iemand die sterft door zelfdoding, mensen die worden geconfronteerd met psychisch lijden en lijden aan deze wereld, maar ook hulpverleners die zoeken naar uitkomst voor menselijk lijden. Het is getuigenis van leven, ook al gaat het over sterven.'

Manu Keirse, emeritus hoogleraar, specialist in België en Nederland als het gaat over verdriet, verlies en de laatste levensfase.


In dit boek vertelt Elsbeth Kuysters hoe ze verder leeft met de rouw om haar dochter Sara, die op zeventienjarige leeftijd er zelf voor kiest haar leven te beëindigen. In een persoonlijk verslag beschrijft ze niet alleen, hoe ze omgaat met haar diepe verdriet nadat ze haar enige kind verloor, maar geeft ze haar dochter ook een gezicht. Sara’s worsteling is niet uniek en staat symbool voor vele andere jongeren. De schrijfster hoopt met dit boek anderen te raken en de hand te reiken, en ook hulpverleners en familieleden te laten zien, wat er in iemand omgaat die zich maar moeilijk thuis voelt in deze wereld.

Het boek bestaat uit afzonderlijke hoofdstukken die samen een collage van rouw vormen, ter inspiratie en ondersteuning voor anderen. Het is vlot geschreven met soms een vleugje humor. De woorden raken je in het hart en het is voelbaar dat na overlijden de liefde en verbinding blijven voortbestaan. Daar verandert de dood niks aan.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.