De witte jas

Babs G. Taal

De witte jas

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-94-6365-255-1, 244 blz., September 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 364 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: waargebeurd, gezondheid, geneeskunde, vrouw, oncologie, burn-out, zorg, tijdsbeeld, ziekenhuis, bevlogenheid

Inkijkje in het leven van een bevlogen mens

Opgegroeid met een chronisch zieke moeder is voor Babs het ziekenhuis al van jongs af aan bekend terrein. Wanneer zij geneeskunde gaat studeren, zijn er nog maar weinig vrouwen die dat doen en ze krijgt met diverse vooroordelen te maken.
De oncologie wordt haar specialiteit, waarbij ze zich met hart en ziel inzet voor patiënten en zich vol energie wijdt aan de wetenschap om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Een aantal ingrijpende gebeurtenissen in haar leven en haar grenzeloze inzet veroorzaken echter een burn-out. Zij verliest zichzelf dusdanig in haar werk dat ze alleen nog de witte jas is. Het zal voor velen herkenbaar zijn, zowel in de zorg als daarbuiten.
Toch kan ze uiteindelijk haar talenten opnieuw inzetten, door te focussen op één gebied. Zo vindt zij de vervulling van een zinvol bestaan als vrouw met passie voor haar vak én een eigen leven.
Dit boek geeft een levendig tijdsbeeld van de gang van zaken in een ziekenhuis en de veranderende positie van vrouwen daarin. Daarnaast is het, door zijn openheid, een interessant en inspirerend inkijkje in het leven van een bevlogen mens.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.