Dora en de Minotaurus

Slavenka Drakulic

Dora en de Minotaurus

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-39-0, 240 blz., June 2020
Formaat: 21.6 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 319 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Hilda Schraa

beschrijving

Dora Maar was meer dan de geliefde en muze van een van de grootste genieën van de twintigste eeuw: Pablo Picasso. Al voor hun relatie was zij een succesvolle fotografe en een van de meest flamboyante figuren uit de Parijse avant-garde. Tijdens hun jarenlange verhouding legde Picasso haar raadselachtige uitstraling vast in een reeks portretten. Zijn befaamde schilderij Dora en de minotaurus, uit 1936, van een monster met een stierenkop en een mensenlichaam dat paart met een vrouw, verbeeldt de dodelijke wonden die de liefde veroorzaakt. Dora Maar, de geliefde en muze die Picasso het meest inspireerde, heeft voor zijn liefde de hoogste prijs moeten betalen.

In de roman Dora en de Minotaurus laat Slavenka Drakulić deze buitengewone vrouw zelf aan het woord. Ze geeft de vrouw die besloten heeft te zwijgen een stem, de vrouw die haar carrière opgaf voor een man en hem haar hele leven niet zou loslaten. En passant brengt Drakulić de hele kunstwereld van de jaren dertig in Parijs tot leven.

In de pers

‘Haar schrijven wordt gekenmerkt door dezelfde spaarzame poëzie als Marguerite Duras.’ – The Guardian

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Slavenka Drakulić (1949) is een Kroatische journalist, romanschrijver en essayist.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.