Toen god een konijn was

Sarah Winman

Toen god een konijn was

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-80-2, 324 blz., July 2020
Formaat: 20.9 (h) x 13.5 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Miebeth Van Horn

beschrijving

1968. Het jaar dat heel Parijs de straat opgaat. Het jaar dat Martin Luther King zijn leven verliest om een droom. Het jaar dat Eleanor Maud Portman wordt geboren.

Het wereldbeeld van de jonge Elly wordt gevormd door de mensen om haar heen: haar liefhebbende maar hinderlijk afwezige ouders; een beste vriendin die naar patat ruikt; een lesbische tante die filmster is; een oude joodse buurman die het niet zo nauw neemt met de waarheid; een bejaarde dandy die al dansend haar leven in komt, en, natuurlijk, een konijn dat God heet. In een kindertijd die zowel gewoon is als buitengewoon, is Elly’s enige constante haar broer Joe.

Twintig jaar later zijn Elly en Joe volwassen en nog net zo close als ze altijd waren. Todat, op een zonnige ochtend, een wereldschokkende gebeurtenis hun band voor altijd dreigt te verbreken.

"Toen God een konijn was" is een roman over een kindertijd, over opgroeien, over vriendschap en familie, over triomf en tragedie en alles daartussenin. Maar bovenal is het een roman over liefde in al haar vormen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.