Leven tussen Leegte en Liefde

Een dagboekimpressie in coronatijd

Fia Oomen

Leven tussen Leegte en Liefde

paperback/ gebrocheerd: € 13.95

ISBN: 978-94-6365-240-7, geïllustreerd, 172 blz., July 2020
Formaat: 19.2 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 218 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: maatschappij, gezondheid, verpleeghuizen, woon-zogcentra, geestelijke verzorging, coronatijd, kwetsbaren, gesloten deuren, liefde, saamhorigheid, ...

Situatie in verpleeghuizen in coronatijd

In coronatijd hebben met name zorgmedewerkers elke dag opnieuw een marathon gelopen, weken achter elkaar. In dit boek geeft Fia Oomen een kijkje in de wereld van de zorg voor een heel kwetsbare groep, de bewoners in verpleeghuizen/woon-zorgcentra. Vanaf half maart werkte ze grotendeels vanuit huis en beschrijft de werkzaamheden in coronatijd, het contact met familie, bewoners en zorgmedewerkers, wat de crisis met de mensen heeft gedaan, wat haar pijnlijk heeft geraakt en waardoor ze werd bemoedigd.
Ook bevat het boek een terugblik vanuit de verschillende locaties van haar werkgever Warande en vanuit verschillende disciplines.
Hiermee geeft ze een indringend beeld van een grote groep kwetsbaren achter gesloten deuren, die in coronatijd extra moesten worden beschermd. En dat werd met heel veel liefde gedaan, door teams waarin veel saamhorigheid heerste. Het troostende van de verhalen in dit boek is om te zien: al kon de familie helaas niet bij ze zijn, ze waren niet alleen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.