Wat zingt daar?

Vogelzang door het jaar heen

Dick de Vos

Wat zingt daar?

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-5011-742-5, 128 blz., May 2020
Formaat: 19.1 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

illustrator: Elwin van der Kolk

trefwoorden: vogels, zangvogels, vogelzang, vogelgeluiden, vogelgids, vogelgidsen

beschrijving

Een prettige vogelgids voor iedereen vogels aan hun zang wil leren herkennen. Ideaal voor beginners! Veel mensen kennen de vogels wel aan hun verenkleed, maar hebben moeite om ze te herkennen aan hun geluid. Deze gids behandelt de zang van de meest algemene vogels van tuin en park. Daarbij volgen we de maanden van het jaar.

De geluiden van de vogels worden uitgelegd aan de hand van uitgebreide beschrijvingen, notenschrift, ezelsbruggetjes en interessante weetjes.

Een vereenvoudigde determinatiesleutel, een vogelzangkalender en overzichten van vogels per biotoop en vogelzang per etmaal completeren het geheel. Met prachtige tekeningen van Elwin van der Kolk.

Bij dit boek hoort een app: binnen de app BirdSounds Europe is een collectie gemaakt van de vogels in dit boek, waarin de geluiden te horen zijn zoals ze beschreven worden.

Ideaal om vanuit eigen huis de vogelgeluiden te leren kennen, maar ook voor cursussen vogelzang. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland, SOVON en BirdSounds Europe.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.