Hartenvrouw

OOST! 8

Iulian Ciocan

Hartenvrouw

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6143-469-6, 152 blz., June 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pegasus

vertaald door: Charlotte van Rooden

Hartenvrouw

Het zelfgenoegzame leven van Nistor Polobok, een corrupte ambtenaar die op het stadhuis van Chișinău werkt, neemt een gevaarlijke wending op het moment dat het asfalt naast zijn majestueuze villa openbreekt. Het begint als een onopvallende barst, maar de scheur breidt zich alsmaar verder uit en wordt uiteindelijk een enorm gat dat steeds grotere delen van de stad verzwelgt. Volgens een waarzegster wordt de uitdijende kloof veroorzaakt door een zonde van de ambtenaar. Alleen de ‘Hartenvrouw’ kan hem vergeven.

‘Hartenvrouw’ is een verontrustende roman die met de nodige ironie de onderbuik van een corrupt systeem verkent. De schrijver laat het politieke toneel op zijn lelijkst zien en werpt daarbij een kritische blik op het Moldavië van na de val van het communisme.

Iulian Ciocan (1968, Chișinău, Moldavië) is romanschrijver, journalist en literair criticus. Ook is hij commentator bij Radio Free Europe. Zijn romans werden al in meerdere talen vertaald. ‘Hartenvrouw’ verscheen in 2018, en is zijn eerste roman in Nederlandse vertaling.

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.