Liederen uit het oerbos

Adriaan Krabbendam

Liederen uit het oerbos

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-79993-25-3, 58 blz., July 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 140 gram.

Uitgever: Uitgeverij Cru

Over het boek

In het oerbos wriemelt het van leven & gekrakeel, dat in een almaar wijder perspectief wordt gezet, tot daar waar het meest individuele botst op het meest alomvattende.

Louis Stiller over deze bundel:
Aan de overkant van de oceaan, die men zakelijk of journalistiek schrijven noemt, ligt poëzie. Op dit het mysterieuze eiland is efficiënt taalhandelen geen doel op zich, trekt men de wenkbrauwen niet onwillekeurig omhoog bij adjectieven en bepalingen, en beroeren woorden niet alleen het verstand, maar ook de rest van brein en wezen. Een van de bijzonderste voorbeelden daarvan is het werk van Adriaan Krabbendam dat weliswaar in vlijmscherpe taal is neergezet, maar dat je als lezer niet moet proberen fijn te slijpen en samen te ballen. Liederen uit het oerbos moet je ondergaan: de klankstructuren, de beelden, de wendingen en de kraakheldere vergezichten die ineens in de mist opdoemen – om daarna weer even makkelijk te verdwijnen. Verdwalen mag op dit Krabbendam-eiland, ook omdat je weet dat er altijd wel weer ergens een panorama zal opdoemen dat je de rust en het overzicht geeft om even later je avontuurlijke taaltocht met opgewekt gemoed voort te kunnen zetten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Adriaan Krabbendam (Tunis, 1955) is musicus, dichter, mytholoog, literair redacteur... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.