Bruidssuiker

Barth Bout

Bruidssuiker

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8759-924-9, geïllustreerd, 185 blz., May 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: homohuwelijk

Bruidssuiker

Het geluk van dominee Jelle Pee kan niet op wanneer hij te horen krijgt dat zijn dorpskerk in Raalinghe wellicht vernieuwd zal worden als de grootste kerk van de regio. Els krijgt op haar beurt ook goed nieuws: haar eerste klus als buitgewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is binnengekomen. Nogal een primeurtje voor het behoudende dorp wanneer blijkt dat dit een huwelijk om twee mannen gaat. Geen probleem.
Dit wordt het echter wel wanneer de dominee erachter komt dat dit huwelijk precies op dezelfde dag is dat er een bezichtiging is gepland voor de raad van bestuur van de protestantse kerk. Die juist deze dag zal langskomen om een definitief besluit te nemen over de nieuw te bouwen kerk.
Omdat de kerkvader niets of niemand roet in het eten laat gooien, maakt hij aan Els duidelijk dat er niets anders op zit dan de bruiloft naar een andere dag te verplaatsen.
Het dorpsdrama wordt pas echt compleet wanneer Jansje met het lumineuze idee komt, omdat Els er niet over piekert om de bruiloft te verzetten, de aandacht van de bruiloft af te leiden door een heuse fietstocht voor de raad van bestuur te organiseren. Maar dat laat Els niet over haar kant gaan.
Het anders zo rustige Raalinghe blijkt opeens het episch centrum te zijn waarbij een dominee en een gravin, de vereniging van plattelandsvrouwen en een fanfare een hoofdrol spelen.
Ongemerkt doen we allemaal aannames of leven we volgens waarden en normen waarvan we ons niet altijd even bewust van zijn. Voordat je het weet heb je een oordeel geveld of is het zij tegen wij. Terwijl het misschien beter is om die ander te vragen waarom?

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.