Brieven in de nacht

Hoda Barakat

Brieven in de nacht

gebonden: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-37-6, 176 blz., March 2020
Formaat: 20.8 (h) x 13.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Djuke Poppinga

beschrijving

In de indrukwekkende roman Brieven in de nacht neemt de Libanese Hoda Barakat de lezer mee naar een wereld van ballingschap en heimwee. Een wereld van personages die zijn gevlucht uit hun land en zijn aangekomen in een niemandsland, vervreemd van zichzelf en van hun eigen realiteit.

De brieven in de nacht zijn geschreven door vijf verschillende mensen op de vlucht, maar ze zullen nooit aankomen bij degenen voor wie ze bestemd zijn. De brieven worden geschreven ergens tussen de Arabische wereld en Europa en hebben geen adres en geen afzender. De gebeurtenissen die worden beschreven vinden plaats op niet nader bepaalde plekken in de Arabische wereld, een wereld vol oorlogen en crises. Tijdens het lezen van de brieven ontdekken we dat de wegen van de personages elkaar kruisen op het vliegveld, een wereld van eenzaamheid en ontworteling waar ze verblijven zonder dat ze hun volgende bestemming kennen.

Brieven in de nacht toont op indringende wijze de ontheemding van de moderne mens.

Hoda Barakat is geboren in Libanon en woont momenteel in Parijs. Haar werk werd in veel talen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize.In 2019 won ze de prestigieuze International Prize for Arabic Fiction.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.