Veldgids Zweefvliegen

384 soorten - Nederland en België - determinatiesleutels

Sander BotFrank Van de Meuter

Veldgids Zweefvliegen

gebonden: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-756-2, 388 blz., March 2020

Uitgever: KNNV Uitgeverij

beschrijving

De "Veldgids Zweefvliegen" is de eerste Nederlandstalige veldgids waarmee maar liefst 384 soorten van Nederland en België aan de hand van gedetailleerde macro-opnames op naam kunnen worden gebracht. Een uniek boek in zijn soort.

Zweefvliegen behoren al lang tot de favoriete vliegen van de natuurliefhebber. Maar door de grote hoeveelheid soms erg op elkaar lijkende soorten, is het op naam brengen een hels karwei. Deze veldgids helpt je aan de hand van vele honderden prachtige macro-opnames om snel en accuraat tot de juiste determinatie te komen. De zeer gedetailleerde afbeeldingen zorgen ervoor dat zelfs de kleinste details zichtbaar worden.

- Meer dan 1700 macrofoto’s, 384 soorten zweefvliegen
- Compleet voor Nederland en België
- Determinatiesleutels, vliegtijddiagrammen en verspreidingskaarten

Naast meer dan 1700 macrofoto’s bevat de Veldgids Zweefvliegen vliegtijddiagrammen en verspreidingskaarten. Daarmee wordt een actueel beeld van de ecologie, de verspreiding en de vliegtijd van zweefvliegen voor zowel België als Nederland gegeven. Mede doordat alle recente taxonomische ontwikkelingen zijn meegenomen is dit een onmisbaar naslagwerk en een betrouwbare hulp voor zowel de gevorderde liefhebber als de beginner.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.