De Zeearend in Nederland

In 15 jaar naar 15 paar

Martijn de Jonge

De Zeearend in Nederland

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-736-4, 160 blz., February 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 667 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

beschrijving

Dit is het eerste Nederlandse Zeearendboek! 25 jaar geleden moest je nog urenlang blauwbekken op een winderige dijk om in de verte een zeearend te zien. Hoe anders is de situatie anno 2020! Dit actuele boek laat zien hoe de zeearend zich een plek wist te veroveren in Nederland. Met unieke en schitterende foto's van Martijn de Jonge.

In 2004 vestigde het eerste Nederlandse zeearendpaar zich in de Oostvaardersplassen, in 2006 kroop daar het eerste jong uit het ei. Dit vormde de start voor een Nederlandse populatie van Europa’s grootste arend die anno 2019 vijftien paren omvatte.

In dit boek ligt de focus op de zeearenden van de Oostvaardersplassen en de IJsseldelta. De Oostvaardersplassen vormen het brongebied van de Nederlandse populatie, terwijl de zeearenden uit de IJsseldelta het makkelijkst te volgen zijn.

Aan de hand van prachtige foto’s wordt een beeld geschetst hoe deze indrukwekkende roofvogel zich een plek in de Nederlandse natuur weet te veroveren, waarbij voedselkeuze, risico’s en vooruitzichten uitgebreid aan bod komen. Een aanrader voor elke roofvogelliefhebber.

Martijn de Jonge (1957) is fotograaf, publicist en reisleider. Hij legt zich toe op roofvogels, stadsnatuur en zeezoogdieren. Sinds 2017 woont hij in Schokkerhaven waar zijn liefde voor varen, fotografie en zeearenden samenkomen.

roofvogels, arenden, vogels, ornithologie, vogelbescherming, natuurfotografie

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.