De ijssalon van meneer Mebrat

Het aangrijpende verhaal van twee jongens uit Eritrea en hun zes jaar durende vlucht naar Europa

Gebre ZemichaelGerda Crouset

De ijssalon van meneer Mebrat

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-481-3, 224 blz., January 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

beschrijving

De ijssalon van meneer Mebrat is het persoonlijke verhaal van een Eritrese jongen die samen met zijn dertienjarige neefje op de vlucht slaat om aan zijn lot te ontkomen. Een vlucht die zes jaar zal duren.
‘Kun je me vertellen waar je littekens vandaan komen?’, vroeg auteur en journalist Gerda Crouset op een dag aan de Eritrese vluchteling Gebre Zemichael. Ze was toen al een tijdje zijn taalcoach. Er volgde een lange reeks ontboezemingen: de voettocht, het gebrek aan geld en voedsel, de martelingen, de macabere taferelen langs de dodenweg in de woestijn, dedetentiekampen, de mensensmokkelaars en de emotionele telefoongesprekken met de familie thuis, in Asmara.
En toch waren er ook warme en ontroerende momenten, waarin de jongens met hulp van anderen de moed vergaarden om verder te trekken. Want in hun honger naar vrijheid konden Gebre en Hayat maar één kant opkijken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerda Crouset is journaliste en auteur. Ze debuteerde met de autobiografische... lees de hele tekstverdere bijzonderhedenGerda Crouset was als vrijwilliger betrokken bij het taalonderwijs voor vluchtelingen.... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.