Josef Mengele, Nazi - Arts

zijn leven en misdaden

Anders Otte Stensager

Josef Mengele, Nazi - Arts

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-6100-520-9, geïllustreerd, 384 blz., January 2020
Formaat: 23.1 (h) x 14.0 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 550 gram.

beschrijving

Josef Mengele, de engel des doods, was de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de twintigste eeuw. Zijn pseudo-wetenschappelijke medische experimenten op gevangenen in Auschwitz werden het symbool van de zinloze beestachtigheid die miljoenen mensen ondergingen tijdens het nazi-regime. Naast zijn vele andere gruweldaden werden er circa drieduizend tweelingen naar zijn onderzoekslaboratoria gezonden, waarvan er slechts 200 overleefden.

In 1949 vluchtte Mengele uit het platgebombardeerde Duitsland naar Argentinië. Via een netwerk van gezochte nazi's lukte het hem van identiteit te veranderen en zich te vestigen in een voorstad van Buenos Aires waar hij langzaam verdween in een anoniem bestaan ver weg van de gruwelen van de concentratiekampen.
Mengele was slechts een van de vele Duitsers die probeerden een carrière te maken in de schaduw van het nazisme. Dit boek tekent een portret van een oorlogsmisdadiger, maar ook van de tijd waar hij deel van uitmaakte. Mengele strief in 1979 de verdrinkingsdood in Brazilië, maar zijn dikwijls eenzaam bestaan en lot geeft stof aan talloze mythen en legendes van een van de meest gehate oorlogsmisdadigers die op slinkse wijze ontkwam aan zijn vervolgers.

Meer teksten en voorbeelden:

verdere bijzonderhedenHet tekent een portret van een oorlogsmisdadiger en zijn tijd. Mengele stierf... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.