Verstoorde kringlopen

de invloed van 1968 op ons bestaan

Sander Boelens

Verstoorde kringlopen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-6728-215-4, 133 blz., June 2008
Formaat: 18.0 (h) x 11.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 150 gram.

Uitgever: Papieren Tijger

trefwoorden: Pensioenstelsel

De erfenis van 1968

Heeft de ouderdom nog toekomst? Kunnen jongeren het zich wel blijvend veroorloven de verwachtingen van oudere generaties te verwerkelijken? Het zijn kernvragen uit Verstoorde kringlopen.

De erfenis van ‘1968’ is een verstoring van de economische, communicatieve en demografische kringlopen, zo stelt dit pamflet.
Sander Boelens slaagt er in de grootste problemen van deze tijd scherp in de ogen te kijken. Hij keert zich tegen het onverstoorbare ongegronde optimisme van een doorgaand 1968-denken.

Historische en sociale feiten worden in een zinvolle samenhang gebracht die op dieper niveau de samenleving van tegenwoordig verklaren. Of het nu om werk, gezin, pensioen, vriendschap, relaties of financiën gaat, al lezend wordt de essentie van de langzaam vastlopende maat­schappij duidelijk.

Boelens verwoordde eerder in De armoede van het rijkrekenen, waarom het Nederlandse pen­sioenstelsel aan succes ten onder gaat de centrale thema’s van een van de grootste problemen van deze tijd: de vergrijzing. En gaf ook werkbare oplossingen aan. Het is een boek dat in de pensioenwereld, en niet alleen daar, uitermate serieus genomen is. De feiten beginnen De ar­moede van het rijkrekenen dan ook gelijk te geven, stagflatie, beurscrash, een stabiliteitspact in de problemen, een teruglopende koopkracht, om maar iets te noemen, inmiddels is het nieuws.

Meer teksten en voorbeelden:

Vlugschrift 20De jaren zestig waren de mooiste tijd ooit. Men werd ouder, rijker en gelukkiger.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.