Naar binnen kijkend

Reflecties vanuit het justitiepastoraat

Walther Burgering

Naar binnen kijkend

paperback/ gebrocheerd: € 10.90

ISBN: 978-90-77219-41-6, geïllustreerd, 96 blz., June 2008 UITVERKOCHT!

trefwoorden: pastoraat, justitie, geestelijke zorg, humaniteit, vrijwilligers, gedetineerden

Naar binnen kijkend

Reflecties van uit het justitiepastoraat
Justitiepastor Walther Burgering schetst vanuit zijn jarenlange ervaring binnen de muren van verschillende penitentiaire inrichtingen in Nederland, een beeld van gedetineerden, van inrichtingen van Justitie en van het werk als pastor bij justitie. Hij doet dat vanuit een passionele betrokkenheid op mensen.
Burgering is gewend te reflecteren op zijn werk. Schrijvend deed hij dat middels artikelen in de vakbladen van de protestantse en katholieke justitiepastores Zandschrift en
Pastorale Verkenningen.
Een aantal van deze artikelen heeft hij omgebouwd en geactualiseerd ten behoeve van Naar binnen kijkend, omdat de inhoud en strekking een breder lezerspubliek verdienen.

Burgering richt zich met name op de meer dan 1600 actieve vrijwilligers in het justitiepastoraat, die zich inzetten ten behoeve van gedetineerden en ex-gedetineerden. Voor hen is deze bundel expliciet samengesteld. Maar anderen kunnen door zijn kijk op de zaak een verrassende blik krijgen in de wereld die Justitie heet. Daar speelt het gewone leven zich af onder een vergrootglas. Vanuit het pastoraat proberen zielzorgers op die plek een bijdrage te leveren aan humaniteit, aan zorg voor de ziel van gedetineerden en daarmee aan preventie van criminaliteit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.