De rest van de waarheid

Jagritta Olthof

De rest van de waarheid

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-829313-1-0, 236 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 340 gram.

editie: Eerste editie

boekontwerper: Raymond Zachariasse

redacteur: Maria Genova

trefwoorden: thrillers & spanning | literaire trillers| psychologische thrillers

beschrijving

Wat als je brein een verkeerde afslag neemt?

DE REST VAN DE WAARHEID begint met de vraag: “Waarom ben ik hier?”
Als het tot Charlotte van Ruysdael doordringt dat ze in de twijfelaar ligt van haar vakantiehuis op Texel, ze uit het niets hier blijkt te zijn terechtgekomen, moet ze alle zeilen bijzetten om de ontspoorde film in haar hoofd weer op de rails te krijgen. Wanneer ze ontdekt dat haar vriendin, van wie ze een aantal dagen eerder afscheid heeft genomen, vermoord is aangetroffen, begint haar geestelijke strijd. Wat is er met haar gebeurd en waarom kan ze het gat in haar geheugen niet vullen? Is zij de moordenaar van haar beste vriendin? Maar hoe dan? En waarom?
De onzekerheid over haar betrokkenheid bij deze moord doet haar in eerste instantie het land uit vluchten. Wat wil de ‘vrouw in het zwart’ van haar, die haar tot in het buitenland blijkt te zijn gevolgd?
Tijdens verwoede pogingen om de ontbrekende schakels in haar brein terug te vinden, wordt ze geconfronteerd met kwelgeesten uit haar verleden. Het wankele evenwicht waarop ze geestelijk balanceert is voor haar zenuwslopend. Haar leven raakt langzaam in onbalans.
Een onverwachte gebeurtenis laat haar een kant van zichzelf zien waarvan ze schrikt.
Wanneer ze ‘haar’ waarheid omtrent de moord op het netvlies krijgt neemt ze een krankzinnig besluit.

“Levend begraven worden om de waarheid te ontdekken? In deze spannende thriller vol plotwendingen vraag je je als lezer tot op het laatste moment af wat de waarheid is: wie is de moordenaar en klopt dat überhaupt? DE REST VAN DE WAARHEID is een bloedstollende psychologische thriller.” - Maria Genova, journalist en schrijver

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jagritta Olthof (1959) is jurist en schrijver. Ze debuteerde in 2018 met haar... lees de hele tekstflaptekstCharlotte van Ruysdael wordt wakker op Texel en heeft geen idee waarom ze hier... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
kaft/achterkant
klik voor vergroting
auteur Jagritta Olthof
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.