Het biechtgeheim

Anthonie van de Wardt

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-6365-182-0, 163 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 249 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, Tweede Wereldoorlog, keuzes, liefde, verzet, biechtstoel, pastoor

Roman over liefde en fundamentele keuzes in WOII

'Tot nu toe verzweeg pastoor Stein bepaalde zaken. Tegenwoordig liegt hij zonder blikken of blozen tegen zijn kapelaan en zijn trouwe huishoudster. En dat alles om Johanna. Een vrouw die hem geen moment met rust laat. Voortdurend loopt hij te hunkeren, bijna te bidden, naar die paar ogenblikken dat hij bij haar kan zijn. Bij een mooie jonge vrouw over wie hij niets weet. En wat hij weet, is compleet fout.'

Op een dag meldt zich een jonge vrouw in het biechthokje van pastoor Gerard Stein. Ze biecht op dat ze haar oude werkgever bij de Duitsers heeft aangegeven. Hij vraagt haar om terug te komen, maar dat doet ze niet meteen. In dezelfde tijd komt hij via zijn broer in het verzet terecht, ook weer via de beslotenheid van zijn biechtstoel.
De vrouw, Johanna, meldt zich later weer bij Stein en hij komt onder de betovering van haar persoonlijkheid. Haar bekentenis staat dat niet in de weg. Hij bezorgt haar werk en een onderduikadres.
Na de oorlog gaat hij naar haar op zoek. Maar zij ook naar hem, want zij heeft hem iets in bewaring gegeven. Dan toont zij haar ware gezicht.
Een meeslepende roman over liefde en fundamentele keuzes.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.