Het nachtvlinderboek

macronachtvlinders van Nederland en België, inclusief rupsen

Jeroen Voogd

Het nachtvlinderboek

gebonden: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-704-3, 672 blz., October 2019

Uitgever: KNNV Uitgeverij

trefwoorden: entomologie insecten nachtvlinders

beschrijving

Compleet en fraai geïllustreerd naslagwerk over de inheemse macronachtvlinders. Uit Nederland zijn niet alleen zo’n 100 soorten dagvlinders bekend, maar ook circa 2300 soorten nachtvlinders. Maar weinig mensen weten hoe omvangrijk, prachtig en divers deze laatste groep is; van de minuscule mineermotten tot pijlstaarten zo breed als je hand. Het nachtvlinderboek behandelt alle, ruim 900, inheemse zogeheten macronachtvlinders.

De soortbeschrijvingen geven heldere informatie over uiterlijk, ecologie, verspreiding, vliegtijd en onderscheidende kenmerken. Bij de soortbeschrijvingen vindt u schitterende foto’s van levende nachtvlinders en hun volgroeide rupsen. Daarnaast bevat het boek een totaaloverzicht van opgeprikte vlinders op ware grootte afgebeeld.

De inleidende hoofdstukken gaan dieper in op wat nachtvlinders zijn, hoe ze leven, hoe je ze het beste kunt vinden, bestuderen en kweken, naast tips waar je op moet letten bij het determineren van vlinders en rupsen.

Het nachtvlinderboek is het eerste oorspronkelijk Nederlandstalige naslagwerk over nachtvlinders, het eerste werk dat ook de rupsen behandelt en foto’s van levende en opgezette exemplaren toont. Een unieke en onmisbare uitgave voor zowel de beginnende als de gevorderde nachtvlinderaar.

entomologie, insecten, nachtvlinders, dagvlinders

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jeroen Voogd is van kleins af aan al geïnteresseerd in de biologie en ecologie... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.