Onbeschut

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-07-9, 384 blz., August 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 682 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Rene van Veen

beschrijving

"Onbeschut" is een meeslepend verhaal over twee gezinnen die hun weg moeten zien te vinden in een tijd van grote sociale onrust. Kingsolver schetst een onthutsend relevant beeld van het leven in hachelijke tijden, waarin de in het verleden gelegde fundamenten niet stevig genoeg blijken om ons voor te bereiden op de toekomst

Hoe kan het dat twee mensen alles goed doen in het leven en toch berooid achterblijven? Willa Knox en haar echtgenoot hebben als verantwoorde ouders en werknemers alles volgens de regels gedaan, maar eindigen met niets dan schulden en een huis dat van ellende uit elkaar valt.
In een andere eeuw vraagt een leraar natuurwetenschappen zich af hoe het kan dat een man de waarheid vertelt en daarvoor beschimpt wordt. Thatcher Greenwood komt onder vuur te liggen als hij de nieuwe theorieën van Charles Darwin in zijn lessen behandelt. Zowel Willa als Thatcher verzetten zich tegen de heersende ideeën en moeten daar een hoge tol voor betalen. Maar beiden vinden inspiratie in de briljante biologe Mary Treat.

.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.