Woensdag gehaktdag

R. Klinkhamer

Woensdag gehaktdag

paperback/ gebrocheerd: € 17.99

ISBN: 978-90-8975-218-5, 240 blz., April 2012
Gewicht: 280 gram.

Uitgever: Just Publishers

editie: Uitgebreide editie met alle processtukken

trefwoorden: Klinkhamer, Woensdag gehaktdag, Ganzendijk, Hongerige wolf

beschrijving

De vrouw van schrijver Richard Klinkhamer ‘verdwijnt’ plosteling in 1991. Al snel gaat het gerucht dat hij haar door de gehaktmolen heeft gedraaid. Het politieonderzoek duurt maanden, maar er wordt geen lijk gevonden. Tien jaar later vinden de nieuwe bewoners van Klinkhamers huis menselijke resten in de tuin. Nog dezelfde dag wordt de schrijver in Amsterdam gearresteerd. Hij bekent onmiddellijk schuld.

In zijn boek Woensdag gehaktdag vertelt Klinkhamer over die fatale dag in januari. Ook beschrijft hij hoe het zover komt en welke gevolgen de gebeurtenissen hebben voor de rest van zijn leven.

Een lange rij uitgevers weigerde Woensdag gehaktdag uit te geven. Het publiek vormde zich, zonder de inhoud te kennen, een mening over het boek. Woensdag gehaktdag groeide daarmee uit tot een mythisch boek. Iedereen kende het, maar niemand had het gelezen.

Gelijktijdig met de première van de NNT-theatervoorstelling Klinkhamer waarmee acteur Albert Secuur juichende kritieken oogst verschijnt een uitgebreide editie van Woensdag gehaktdag. In deze editie zijn alle oorspronkelijke politieverslagen, processtukken en het rapport van het Pieter Baan Centrum toegevoegd. Zo kan de lezer zich een scherp beeld vormen van de auteur en hoe hij tot zijn noodlottige daad is gekomen. NRC-journalist en Klinkhamer-biograaf Martijn Meijer schreef een uitgebreid voor- en nawoord.

Meer teksten en voorbeelden:

NRC /NRC Next, 16 & 17 april 2012- Klinkhamer is een goede held
- 'Klinkhamer schreef een fascinerend boek... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.