Hoe we de aarde redden

10 interviews over klimaatverandering, energietransitie en de route naar een duurzame toekomst

Douwe Faber

paperback/ gebrocheerd: € 16.00
ISBN: 978-94-6301-254-6, geïllustreerd, 136 blz., September 2019
Formaat: 24.1 (h) x 15.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 294 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eburon

trefwoorden: energie,klimaat

Optimistisch boek over onze duurzame toekomst

Wordt het klimaat onze ondergang, of is de wereld nog te redden? Douwe Faber, pionier op het gebied van duurzame energie, maakt in dit boek de balans op. Hij spreekt uitgebreid met wetenschappers, ondernemers en prominente politici over klimaatverandering en energietransitie. Ze zijn het erover eens dat energietransitie een absolute noodzaak is. Opmerkelijk is dat deze deskundigen allemaal optimistisch zijn over de toekomst.

Douwe Faber spreekt uitgebreid met: Ad van Wijk (hoogleraar energietransitie), Richard Kiewiet (natuurbeheerder), nationaal energie-expert Diederik Samsom, Riksta Zwart (directeur waterbedrijf Groningen), europarlementariër en boer Jan Huitema, Marjan van Loon (president-directeur van Shell Nederland), John Vernooij (directeur van afvalbedrijf Omrin), Robert Kielstra (directeur van energiebedrijf ECW), Ulco Vermeulen (Raad van Bestuur Gasunie), en Harm Beerda (directeur van wegenbouwbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman).

De gesprekken zijn beeldend en boeiend. Voor insiders, maar ook voor leken. Ze geven antwoord op heel veel vragen. Wie gaat bijvoorbeeld de rekening betalen? Wat is de rol van Shell en andere energiebedrijven in de toekomst? Rijden we over 10 jaar op waterstof? Wordt het klimaat onze ondergang? Of is de wereld nog te redden?

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: