De zevende toon

Johan Frye

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-94-6365-159-2, geïllustreerd, 328 blz., August 2019
Formaat: 25.0 (h) x 16.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 704 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, criminele geest, transformatie, kunst, louterend, valse identiteit, opgejaagd, panierk, verhaallijnen, ontknoping

Transformatie van criminele geest door kunst

Dramatische omstandigheden en gemaakte keuzes van vele jaren geleden beheersen de hoofdpersonen van dit boek. Het schetst de absurditeit in het menselijk bestaan waar soms je vijand later je redder kan zijn.
In deze meeslepende en aangrijpende roman toont Johan Frye de transformatie van een criminele geest onder invloed van de louterende werking van kunst. De ziekelijke hebzucht en het verraderlijke misdadige gedrag van Freek Verburg worden geleidelijk aan overstemd door hamerende gewetensvragen en het groeiend besef dat hij zijn kansen op verdere spirituele groei heeft verspeeld.
De tweede hoofdpersoon, Danny Goldstein, is zijn leven niet zeker en wordt gedwongen onder een valse identiteit een opgejaagd leven te leiden. Hij raakt in paniek als hij vanuit een portiek een zwarte Mercedes langzaam voorbij ziet rijden. Het oplossen van een goed verborgen geheim loopt als een rode draad door het boek.

Het zorgvuldig opgebouwde verhaal is niet alleen een tot nadenken stemmende leeservaring, maar brengt ook bijzondere inzichten naar voren. Het origineelste daarvan is een verhelderende en veelomvattende theorie over de verbinding tussen beeldende kunst en muziek.
Laat je meevoeren met de verrassende wendingen in wisselende scenario's, waaronder het beroemde Kirkpinar-worsteltoernooi in Turkije en archeologie in Forte dei Marmi in Italië. Het boek levert veel spannende momenten, waarbij drie verhaallijnen vrijwel gelijktijdig op spectaculaire wijze tot oplossing worden gebracht en de lezer tot het einde toe weten te boeien.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: