Weeffout

Anna Beeftink

Weeffout

paperback/ gebrocheerd: € 15.00 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 24.95.

ISBN: 978-94-91826-48-1, geïllustreerd, 416 blz., June 2017
Formaat: 23.0 (h) x 17.0 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 824 gram.

beschrijving

Weeffout is een meeslepende roman over de levens van drie generaties uit een welgestelde Amerikaanse familie. Over de effecten van tijdgeest en afkomst, de kracht van familiebanden, de gevolgen van huiselijk geweld en oorlogsgeweld. Het verhaal speelt in de jaren 1925 tot 1995, tegen de achtergrond van de gebeurtenissen uit deze roerige 20e eeuw.

De roman begint met een grootse bruiloft in een landhuis in Charleston. Wilhelmina, de excentrieke secretaresse van de oude kledingmagnaat, is toevallig getuige van de eerste nogal ongelukkige ontmoeting tussen kleinzoon Robert en hoofdpersoon Rosa. Zij ziet ook dat Roberts grootmoeder de kennismaking heeft gadegeslagen en zich wezenloos is geschrokken. Waarom brengt Rosa’s komst zo’n schok teweeg?

Na de bruiloft begint het internationale imperium wat rafelrandjes te vertonen. Er gebeuren ongelukken, er verdwijnen mensen. Robert keert zich van de familie af als hem duidelijk wordt welke dubieuze rol zijn grootvader speelt. Zwervend trekt hij door Europa waar hij piano speelt in bars en probeert Rosa, die een verpletterende indruk op hem heeft gemaakt, terug te vinden. Als hij haar eindelijk vindt, blijkt ze ernstig ziek. Met het zoeken naar Rosa’s familie om levensreddend beenmerg te bemachtigen, worden allerlei toegedekte misstanden uit het verleden van zowel Rosa’s als Robers familie opgerakeld. Uiteindelijk is het Rosa die het imperium op onverwachte wijze voor een knieval weet te behoeden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.